• Agk B1

Årsmöte för medlemmar

Golfklubben 190123

Nya golfregler 2019 – det här gäller

Från och med 1 januari gäller nya regler för golfspel och det är en hel del som är ändrat. I den största uppdateringen av regelboken sedan 1952 har 34 gamla regler blivit 24 mer moderna, som är snällare mot den vanliga golfarens slarvfel på banan och sätter fokus på speltempo. Med de nya reglerna får du bland annat:

• putta med flaggan i hål

• leta boll i max tre minuter

• droppa från knähöjd i ett lättnadsområde

• plocka bort lösa naturföremål överallt på banan

• grunda klubban i röda och gula pliktområden

• laga spikmärken på green

• en uppmuntran att spela i fel ordning för att spara tid

• byta boll när du droppar

• ingen plikt om:

• din boll träffar dig själv eller din utrustning

• du slår ett dubbelslag

• du råkar rubba din boll medan du letar

• du råkar rubba din boll på green

Läs på inför säsongen:

Gratis regelapp
Ladda ner Rules of Golf 2019 i mobilen så har du alltid regelboken på svenska med dig i fickan. Den finns både i Google Play (Android) och i App Store (Apple iOS).

Köp regelboken
Den tryckta regelboken finns att köpa på klubben från och med slutet av januari eller början av februari månad för 40 kronor. Vi återkommer med information så snart vi i vår tur fått besked från Svenska Golfförbundet. Du kan också beställa den på golfbokhandeln.se

Digitalt material
Filmer, poddar, bilder, skisser och hela regelboken digitalt på svenska hittar du på golf.se/regler

Regelkväll på klubben
Vi på Åtvidabergs GK kommer att anordna en eller flera regelkvällar innan säsongen drar igång, sannolikt under februari eller mars. Håll utkik efter inbjudan via mail och hemsida.

Har du redan nu frågor om regler kan du också höra av dig till klubbens regelansvarige Peter Westlund på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Styrelsen ÅGK

Golfhallen öppnar den 15 november

I takt med att mörkret sänker sig över vårt avlånga land är det dags att ta tag i inomhusträningen igen. Medlemmar i ÅGK har nu möjlighet att träna gratis vid fyra tillfällen varje vecka.

För att få tillträde till hallen krävs att du har en personlig tagg, som enbart kommer vara giltig under de nedan angivna tiderna.

Disponibla a tider:

Måndagar: 19.00-21.00

Torsdagar: 18.00-21.00

Lördagar: 10.00-12.00

Söndagar: 15.00-18.00

Golfhallen är stängd jul- och nyårsafton. Vi planerar att ha öppet till mitten av april eller tidigare beroende på vårens ankomst.

För dig som vill ha en ny tagg

1) Fyll i bifogat dokument ”pdfNyckel- och taggkvittens”.

2) Skriv ut, skriv under och lämna in dokumentet till kommunen (se adress längst ner)

3) Kommunen meddelar via mail då taggen är klar för att hämtas.

Här hämtar du din tagg

Åtvidabergs Kommun

Besöksadress: Adelswärdsgatan 7, Åtvidaberg

Kontaktperson: Patrick Friberg (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) som också kan hjälpa dem som glömt koden till sin tagg.

Banan är stängd för året

Nu är banan stängd för året och vi tackar medlemmar gäster samt personal för en fin säsong. Inom kort kommer vi öppna en vinterslinga och återkommer med mer information när det är dags att köra igång.