• Agk B1
  • Agk B2

Revidering av ”Lokala regler”

Efter att Svenska Golfförbundet har ändrat villkoren för vem som skriver lokala regler har ÅGK anmanats att revidera våra ”Lokala regler”. TK har omarbetat reglerna och har fått de nya godkända av distriktsdomare. De nya reglerna gäller med omedelbar verkan.

Det som skiljer från tidigare är bl.a. en tydligare definition av elstängslet på hål 6, 7 och 8 som definierar gränsen för ”Out of bounds”. Vidare införs att även omarkerade diken definieras som ”Sidovattenhinder”och att träning på därför avsedda områden (gamla ettan och åttan) på dag för tävling tillåts. SGF kräver också att ”Boll som rubbas på green.....” ska finnas med i de nya reglerna. Den tidigare regeln om lättnad för sprinklerhuvuden i spellinjen vid green är borttagen.

De nya reglerna hittas pdfhär

Välkommen till Golfens Dag 26/5

Välkommen till Golfens Dag den den 26 maj på Åtvidabergs Golfbana. Nästan alla golfklubbar i Sverige anordnar denna dag olika aktiviteter för att dels locka nya golfare men också för att egna medlemmar ska kunna träffas under lite andra former och kanske få nya infallsvinklar till sporten.

Ta gärna med en kompis till Golfens Dag! Vi erbjuder flera prova på aktiviteter för den som vill känna på golfspelet.

Golfens Dag pågår mellan kl. 11:00-14:00. Det kommer att gå två avgångar samt returresor med Blå Tåget från centrum. Avgångar är kl. 10:45 & 12:10. Golfrestaurangen är öppen under hela dagen.

Övriga programpunkter-
- Puttning & chippning på övningsgreen utanför Golfrestaurangen
- Spel på övningsområdet, dvs gamla hål 1 & 8
- Prova på samt få tips på Driving Rangen
-Visning av den nya Driving Rangen

Vi ses på lördag!

/Styrelsen Åtvidabergs Golfklubb

Fina framgångar för ÅGKs juniorer

Vi gratulerar Elias Smedberg som kom tvåa bland 54 pojkar när Vreta Klosters Junior Masters Invitational (JMI) spelades förra veckan. På delad tredjeplats hittar vi Gustav Sjöberg och Karl Thorngren, båda två elever på Golfgymnasiet och medlemmar i ÅGK, men som i detta sammanhang representerade sina hemmaklubbar.

Tävlingen fick avbrytas mitt i den andra spelrundan på grund av blixt och dunder så endast resultatet från första 18-hålsrundan räknades och där spelade Elias på banans par och Gustav och Karl gick ett över  banans par. Snyggt  jobbat grabbar!

Björn Pettersson

Rapport från extra årsmötet den 4 maj

I fredags kväll höll klubben ett extra årsmöte för att välja ordförande och två suppleanter till styrelsen.

Till ordförande valdes Björn Pettersson och de två nyvalda suppleanterna heter Barbara Beck-Friis och Joachim Hanström. Mandattiden för de valda sträcker sig till årsmötet  2019.

Efter mötet informerade Jan-Erik Mård om Golfens dag den 26 maj, ett arrangemang som hålls samtidigt på drygt 300 golfklubbar runtom i Sverige. Vi hoppas på god uppslutning och du som känner för att hjälpa till kan höra av dig till Jan-Erik.

Solen skiner och vi hoppas på en fin golfhelg!

/Styrelsen ÅGK