ag1 wide

Fina framgångar för ÅGKs juniorer

Vi gratulerar Elias Smedberg som kom tvåa bland 54 pojkar när Vreta Klosters Junior Masters Invitational (JMI) spelades förra veckan. På delad tredjeplats hittar vi Gustav Sjöberg och Karl Thorngren, båda två elever på Golfgymnasiet och medlemmar i ÅGK, men som i detta sammanhang representerade sina hemmaklubbar.

Tävlingen fick avbrytas mitt i den andra spelrundan på grund av blixt och dunder så endast resultatet från första 18-hålsrundan räknades och där spelade Elias på banans par och Gustav och Karl gick ett över  banans par. Snyggt  jobbat grabbar!

Björn Pettersson

Rapport från extra årsmötet den 4 maj

I fredags kväll höll klubben ett extra årsmöte för att välja ordförande och två suppleanter till styrelsen.

Till ordförande valdes Björn Pettersson och de två nyvalda suppleanterna heter Barbara Beck-Friis och Joachim Hanström. Mandattiden för de valda sträcker sig till årsmötet  2019.

Efter mötet informerade Jan-Erik Mård om Golfens dag den 26 maj, ett arrangemang som hålls samtidigt på drygt 300 golfklubbar runtom i Sverige. Vi hoppas på god uppslutning och du som känner för att hjälpa till kan höra av dig till Jan-Erik.

Solen skiner och vi hoppas på en fin golfhelg!

/Styrelsen ÅGK

Äntligen!

Klockan 10:00 fredagen den 20 april öppnar vi änligen golfbanan för spel. Greenerna har klarat sig bra över vintern och det fina vädret den sista veckan har gjort mycket gott åt banan. Vi ser fram emot en ny härlig säsong och vi hälsar nya och gamla medlemmar samt gäster varmt välkomna!

Några ord från klubbens nye tränare Michael Persson

Hej!

Det ska bli både kul och inspirerande att få ansvara för träningsverksamheten på Åtvidabergs GK! Jag har själv spelat golf i hela mitt liv och har de senaste 20 åren undervisat i golf (och även inom andra idrotter). De senaste 10 åren har jag drivit utbildningen på Vårdsbergs golfklubb.

Min filosofi som tränare är att göra träningen så strukturerad, enkel och motiverande som möjligt. Nyckelord som jag strävar mot i utbildningen är kvalité och engagemang. Jag lägger också stor vikt på att alla ska känna sig välkomna till mina träningspass, oavsett ålder/spelerfarenhet.

På min fritid är jag, utöver golfen, aktiv inom nästan alla typer av racketsporter. Jag bor i Linköping tillsammans med min sambo och hund.

Från mitten av april kommer jag finnas på klubben. Jag ser fram emot att få bli en del av Åtvidabergs GK! Snart är säsongen här!

Vi ses!
Michael Persson