Juniorinformation 2019

Golfkul födda 2011-2013

Vi träffar golfkompisar och har roligt! Vi lär oss om grunderna i spelet genom lekar och övningar med inslag av motorik och balansträning. Under träningspassen används både mjuka och hårda bollar, med och utan klubbor. Ditt barn ska vara tillräckligt mogen för att klara av 1 timma i ledarledd grupp. Träning tisdagar 17.15-18.15 (Normalt ingen träning på "röda dagar"). Vi kommer att ha sommaruppehåll i träningen. Träningsstart är v.19 (ingen anmälan). Våravslutning tis 18 juni. Träningsavgift för maj-sep är 500kr. Avgiften faktureras av klubben.

Yngre juniorer födda 2007-2011

Gruppen är öppen för alla nybörjare och fortsättare som tycker det är kul med golf! Vi börjar titta på tekniken och lär oss regelsituationer som förberedelse för spel på banan. Det finns möjlighet till att ta  “Grönt Kort” för de deltagare som är träningsflitiga och mottagliga för informationen som ges. Träning torsdagar 17.15-18.15 (Normalt ingen träning på "röda dagar"). Vi kommer att ha sommaruppehåll i träningen. Träningsstart är v.19 (ingen anmälan). Våravslutning tors 20 juni. Träningsavgift för maj-sep är 500kr. Avgiften faktureras av klubben. Under v. 25 kommer extra träningspass att genomföras. Mer info kommer via mejl. OBS. Till hösten 2019 kommer denna grupp att delas in i 2 grupper (födda 07-09 + födda 10-11). Detta för att kunna skapa bättre träningar. Det kommer då att vara samma träningstid för båda grupperna men med olika ledare.

Äldre juniorer födda 2003-2006

Utvecklingsgrupperna är för killar och tjejer som vill träna golf för att utvecklas. Vi tränar tisdagar och torsdagar (tider får ni på mejl) från 23 april till mitten av sep (Normalt ingen träning på "röda dagar"). Vi kommer att ha sommaruppehåll i träningen (meddelas via mejl vilka veckor detta avser). Träningsavgift för april-sep är 800kr. Avgiften faktureras av klubben. Utöver detta tillkommer medlemsavgift/spelrättsavgift då det krävs att du är medlem i klubben för att delta i denna grupp eftersom vi ofta spelar på banan. Under v. 25 kommer extra träningspass att genomföras. Mer info kommer via mejl. Löpande information för äldre juniorer hittar du under Utbildning/Juniorträning

Elitjuniorer

Elitträning sker tillsammans med golfgymnasiet. Klubben har satt upp kriterier för att få tillhöra denna grupp och träna med golfgymnasiet, som har tydligare mål mot tävlingar och elitsatsning. För mer info om denna del kontakta Micke som är klubbens tränare.

Nedan är en bild tagen på Ida, en av våra duktiga juniorledare, som tränar och testar nya övningar inför 2019.

rsz img 1526 half