Juniorinformation 2019

Golfkul födda (2012-2013)

Vi träffar golfkompisar och har roligt! Vi lär oss om grunderna i spelet genom lekar och övningar med inslag av motorik och balansträning. Under träningspassen används både mjuka och hårda bollar, med och utan klubbor. Ditt barn ska vara tillräckligt mogen för att klara av 1 timma i ledarledd grupp. Träning tisdagar 17.15-18.15 (Normalt ingen träning på "röda dagar"). Ingen anmälan behövs. Träningsveckor våren: v.19-25. Träningsveckor hösten: v. 32 + v. 34-38. Träningsavgift för maj-sep är 500kr. Avgiften faktureras av klubben.

Yngre juniorer grupp 1 (födda 2010-2011)

Gruppen är öppen för alla nybörjare och fortsättare som tycker det är kul med golf! Vi börjar titta lite lätt på tekniken men glädje och lekfullhet är fortfarande det viktigaste. Träning torsdagar 17.15-18.15 (Normalt ingen träning på "röda dagar"). Ingen anmälan behövs.Träningsveckor våren: v.19-25. Träningsveckor hösten: v. 32-38. Träningsavgift för maj-sep är 500kr. Avgiften faktureras av klubben.

Yngre juniorer grupp 2 (födda 2006-2009)

Gruppen är öppen för alla nybörjare och fortsättare som tycker det är kul med golf! Vi börjar titta mer på tekniken och lär oss regelsituationer som förberedelse för spel på banan. Det finns möjlighet till att ta  “Grönt Kort” för de deltagare som är träningsflitiga och mottagliga för informationen som ges. Träning torsdagar 17.15-18.15 (Normalt ingen träning på "röda dagar"). Ingen anmälan behövs. Träningsveckor våren: v.19-25. Träningsveckor hösten: v. 32-38. Träningsavgift för maj-sep är 500kr. Avgiften faktureras av klubben.

Äldre juniorer (födda 2003-2006)

Denna grupp är för dig som vill träna golf för att utvecklas. Vi tränar tisdagar och torsdagar (tider får ni på mejl) v.17-27 (Under v. 25-27 kommer träningstiderna vara lite mer oregelbundna och främst vara på dagtid) + 32-38 (Normalt ingen träning på "röda dagar"). Anmälan behövs. Träningsavgift för april-sep är 800kr. Avgiften faktureras av klubben. Utöver träningsavgift tillkommer medlemsavgift/spelrättsavgift då det krävs att du är medlem i klubben för att delta i denna grupp eftersom vi ofta spelar på banan. Löpande information/aktiviteter för äldre juniorer hittar du under Utbildning/Juniorträning

Elitjuniorer

Elitträning sker tillsammans med golfgymnasiet. Klubben har satt upp kriterier för att få tillhöra denna grupp och träna med golfgymnasiet, som har tydligare mål mot tävlingar och elitsatsning. För mer info om denna del kontakta Micke som är klubbens tränare.

Nedan är en bild tagen på Ida, en av våra duktiga juniorledare, som tränar och testar nya övningar inför 2019.

rsz img 1526 half